Conference Hall

Located in a group of ancient buildings, the “Hall” to be rebuilt has served China Aerospace since the 1970s. A number of important areas have been recently decorated in so-called “modern style”.

Our preference is more towards its original features: decorative terrazzo floor and windowsills, white walls, bare fluorescent tubes, exposed cast iron heating and wooden board into the bay windows. While the designers have created a lot of convenient space and convenience in the building they ignored the most valuable spirit of the space: the peace and quiet and sense of repose.

The “Hall” is located in the most northern part of the building. The corridor has raised the overall structure by 0.9m, and the two side columns with a “hall” has become a lobby some 60 meters long; the spatial transition is a surprise and clearly indicates that the important space is at the front.

Our first step is to design the space delicately to make it both more functional and more comfortable. The owners aim is to create an international hall which can provide meeting places for medium and small presentations. The eastern side of the hall has a 4 m deep balcony and we are suggesting to use it to create a sun-filled lounge full plants for academicians and generals to rest.

The majority of the meetings here are absolutely and strictly confidential. Thus it is very necessary to build a bathroom at the end of the south side. At the same time, the windows and external walls are to be rebuilt as an entrance to the hall.

We decided to preserve three windows in the middle of the hall, as the cohesion of the entire volume of this space. The centre of the south wall, which was the entrance to the hall, is to be rebuilt as one of their own entrances to ensure the rapid evacuation of personnel. On the north side of the hall, the stage is to be removed and the wall reconstructed to not only enlarge the stage area and the depth of the auditorium but will also echo the exterior structure of the northern wall.

the stage is to be removed and the wall reconstructed to not only enlarge the stage area and the depth of the auditorium but will also echo the exterior structure of the northern wall.